mindedge

 • Öka teckenstorlek
 • Standard teckenstorlek
 • Minska teckenstorlek
Home Blog

Presentation på JavaForum på onsdag

Det är dags att sortera ut det som inte hinns med i föredraget samt att lägga fokus på det rent presentationsmässiga. Enterprise Architecture med Master-Slave principen utifrån Domain-Driven Design begreppen. Det är många busswords det i en mening, men jag hoppas att det kan inspirera någon att arbeta vidare med.

http://www.javaforum.se/jf/index.jsp?meeting=56

 

Besöker JFokus

Det blir bra med ett avbrott i vardagen för att få lite nya infallsvinklar på saker och ting. Skönt att inte tala i år.
 

Grails

Fick en bra anledning i mitt uppdrag att tanka ner Grails för att snabbt skapa ett enkelt webbaserat CRUD interface för interna användare. Fungerade klockrent. Grails scaffolding-vyer är snyggare än vad jag själv skulle kunna åstadkomma... Det enda problemet jag hade var att jag var tvungen att uppgradera till en senare version av JDBC drivaren för MS Sql Server. Den jag hade klarade inte av att leverera Meta-data till Grails/GORM. Den generade WAR-filen var dock på 20 Mb. Den borde ju gå att minska en del, eller är det priset man får betala?. Ska testa att integrera GWT med Grails senare.

http://www.grails.org/

 

Nyårslöfte

eller i alla fall mål för 2010 blir att slutföra minst två praktikprojekt med studenter, börja använda Pomodoro-tekniken i det dagliga jobbet, fixa CITA-Professional certifiering så att man med gott samvete kan kalla sig professionell arkitekt, vidareutbilda mig inom arkitektur och ledarskap och naturligtvis fortsätta leverera det vi så fint kallar kundnytta.
 

Coding the Architecture

Jag var på ett IASA möte ikväll och Mats A tipsade om en site för arkitekter. En intressant site av personer som ser ett behov av arkitektur och design, fast med en sund syn på rollen där arkitekten är en del av projektet och inte den viktigaste personen. Siten http://www.codingthearchitecture.com
 

Android Developer Challenge 2

 är avgjord och man slås av uppfinnesrikedomen http://bit.ly/7nIzBN
 

Gröna program/system

Borde man inte kunna miljömärka program eller system som kan köras på säg 5+ år gammal hårdvara? På så vis uppmuntrar man till att skriva bättre program samtidigt som vi sparar på miljön genom minskad omsättning på datorer.
 

Job och Changelistor i SVN

Saknar verkligen Job och Changelistor i Subversion vilket finns i Perforce och gör livet mycket enklare
 

Testar twitterfeed.com

Länkar är bra

Jajja underströk på sitt sökmotorseminarie att man ska försöka skaffa sig länkar till sin site för att öka trafiken. Jag har därför lagt upp ett konto på twitterfeed som föder min twitter ifrån ett rss-flöde som råkar vara denna kategori.

 

Google Wave

Fick min inbjudan till Google Wave Sandbox. Har lite idéer som skulle vara roliga att testa.

 
 • «
 •  Start 
 •  Föregående 
 •  1 
 •  2 
 •  Nästa 
 •  Slut 
 • »


Sida 1 av 2

Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/u/u0125396/www/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

Blogämnen


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/u/u0125396/www/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

Nyheter

Mindedge administrerar IASAs nästa medlemsmöte i Göteborg den 24/2, 17.30-20.00. Kom och lyssna på Peer Törngren där han går igenom fundamentala modelleringskoncept, med tyngdpunkt på hur modeller och metamodeller hänger ihop, och diskuterar även en del praktiska aspekter av att införa modell-driven utveckling.

Läs hela inbjudan. Anmälan sker till peter.norrhall@mindedge.se eller per-arne.lovgren@mindedge.se

 
Per-Arne har påbörjat ett uppdrag som It-Arkitekt hos Västra Götalands Regionen.